Volledig scherm
De eigen lier werd gebruikt om de beregeningspomp van Van den Borne in Reusel te stelen. © Van den Borne

Beregeningspomp aardappelteler Reusel gestolen

REUSEL - Dat de aanhoudende droogte beregeningspompen gewild maakt, ondervond aardappelteler Jacob van den Borne uit Reusel. In de nacht van zaterdag op zondag werd een beregeningspomp op zijn land gestript. 

De elektrische ondergrondse pomp, accu's en kabels werden meegenomen. „De dieven hebben onze eigen lier gebruikt om de pomp - 130 kilo zwaar,  anderhalve meter hoog - uit de put te tillen. De machines zelf zijn wel beveiligd, maar ze strippen op de plek, daar had ik nog niet aan gedacht", zegt Van den Borne. De kabels werden onder bij de kasten doorgesneden. Om te zien hoe de apparatuur daarna weer kan worden aangesloten, vermoedt de aardappelteler. Hij denkt dat de gestolen spullen naar het buitenland gaan. „Ik geloof niet dat er in Nederland handel is in deze tweedehands onderdelen."

De schade bedraagt tussen de 10.000 en 15.000 euro. Of de verzekering de schade vergoedt, is nog niet duidelijk. Monteurs zijn bezig geweest om de gestolen onderdelen te vervangen en inmiddels draait de beregeningspomp weer, zoals de afgelopen acht weken 24 uur per dag het geval is.

Volledig scherm
Jacob van den Borne. © Jean Pierre Reijnen

Tilburg e.o.