Volledig scherm
Peer Thijssen, Martijn Geraerts en Sjoerd van der Linden (vlnr) van chauffeursvereniging Reusel-De Mierden. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Chauffeurs in Reusel-De Mierden kijken verder dan eigen stuur

REUSEL - Op zondag 12 augustus bemannen de chauffeurs van de chauffeursvereniging Reusel-De Mierden ook een eigen stand op de braderie die ze zelf organiseren. Ze geven uitleg en informatie over wat je als chauffeur ook voor anderen kunt betekenen.

Een braderie met gratis entree. Diverse kinderactiviteiten, zoals een grappende clown en een draaimolen. De marktkramen staan verspreid van de Molenberg tot aan de Lend in Reusel.

De chauffeurs van de chauffeursvereniging willen naast het zomerse vertier ook laten zien dat ze verder kijken dan alleen hun eigen stuur. ,,We houden elk jaar in juni een veiligheidsdag voor de schoolverlaters”, zegt Peer Tijssen (67).

Hij is het prototype van een actieve chauffeur. Ondanks zijn pensioengerechtige leeftijd en hoewel hij na een ongeval nog maar met één been door het leven gaat, zit hij elke week nog drie dagen achter het stuur.

Tijssen hanteert sinds enige tijd de voorzittershamer van zijn vereniging en wordt geflankeerd door Sjoerd van der Linden, die het secretariaat bemant.

Risico’s

,,We laten kinderen zien wat de risico’s zijn als ze naar het vervolgonderwijs fietsen. Tegelijk is het voor ons als chauffeurs een prettige gedachte als deze groep de regels en de risico’s kent”, weet Tijssen uit zijn contacten bij de chauffeursvereniging, die hij een ‘actieve club’ noemt.

,,Het één heeft het ander nodig. Daarom organiseren we door het jaar nog meer activiteiten, zoals een ATB-cross en een autozegening, om een bodem in de kas te leggen voor de veiligheidsdag”, zegt Van der Linden.

De zomerbraderie begint zondag om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De chauffeursstand is in de Lend, waar naast een aantal oldtimers ook een diapresentatie van de vereniging is. Volwassenen kunnen hun verkeerskennis testen.

Tilburg e.o.