Volledig scherm
Hulselnaar Jozef van der Heijden stopt met zijn website mtb-kalender.nl. foto bert jansen/fotomeulenhof

Jozef van der Heijden uit Hulsel stopt met wielerwebsite

HULSEL - De vele wielerliefhebbers die dagelijks de populaire website van Hulselnaar Jozef van der Heijden (65) bekijken, moeten op zoek naar een alternatief. Op 1 juli gaat de webpagina mtb-kalender.nl op zwart. De site trok naar eigen zeggen een miljoen bezoekers per jaar, die de website raadpleegden voor wielernieuws, uitslagen en om hun eigen ritten te plannen.

Het zoeken naar een alternatief was 18 jaar geleden ook de aanleiding voor Van der Heijden om met berichtgeving over wielrennen en mountainbiken op een eigen website te starten. ,,Zo'n 20 jaar terug reed ik zelf atb-tochten en was ik vaak op zoek naar ritten. Ik nam foldertjes mee van de toertochten en maakte zo mijn eigen programma. Dat deelde ik met anderen en zo ontstonden de mtb-kalenders.nl en .be, want voor de Belgen heb ik een aparte site gemaakt."

Wielernieuws
Gaandeweg plaatste de Hulselnaar ook wielernieuws op de site en op dit moment staan er ook verslagen en uitslagen van alle wielerkoersen in binnen- en buitenland op. ,,Soms staat het ritverslag al online als de renners zelf het zweet nog van hun voorhoofd deppen."

Tilburg e.o.