Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Meisje (11) door man met masker lastiggevallen, tweede incident in maand tijd

HOOGE MIERDE - In Hooge Mierde is donderdag een 11-jarig meisje benaderd door een man met een zwarte capuchon en een masker. De man zou het meisje hebben geprobeerd mee te nemen, maar ze heeft zichzelf kunnen bevrijden en is naar huis gegaan. 

Volgens de politie zou het masker er 'trollface-achtig' uit hebben gezien. Dat is een getekend poppetje met een enorme mond met tanden dat veelal in computerspelletjes wordt afgebeeld. Het masker was, volgens een app die door buurtpreventie Reusel-De Mierden is rondgestuurd, groen van kleur.

De app is rondgestuurd om mensen te waarschuwen. ,,Het is wellicht een grap, maar waakzaamheid is geboden", aldus het bericht. Wie iemand met een dergelijk masker heeft gezien, wordt gevraagd de politie te bellen.

Scholen

Ook Bas van den Bosch, directeur van de basisscholen in Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel, heeft een mailtje over het incident gestuurd naar ouders en verzorgers. Hij roept op met de kinderen over het onderwerp te praten, zodat deze weten wat ze moeten doen als zoiets hen overkomt. Op school wordt er ook aandacht aan besteed. ,,Ongeveer een maand geleden is er een zelfde soort melding geweest", zegt Van den Bosch. 

Volledig scherm
Een soortgelijk trollface-masker.
  1. Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Als eerste Nederlander eindwinnaar van de Global Champions Tour, met zijn team de Hamburg Diamonds winnaar van de Global Champions League, met de Nederlandse ploeg winnaar van de Nations Cup in Barcelona en individueel tweede bij het EK in Gothenburg. Harrie Smolders (37) beleefde in 2017 een ongekend succesjaar. Aan de hand van vijf foto’s blikken we met de springruiter uit Lage Mierde, die afgelopen weekend met zijn paard Zinius ook nog eens de wereldbekerwedstrijd bij Jumping Mechelen won, terug op de voorbije twaalf maanden.
  2. Briefwisseling tussen oorlogskameraden na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    Briefwisseling tussen oor­logs­ka­me­ra­den na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    HOOGE MIERDE - In het Oorlogsmuseum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde vond afgelopen week een bijzondere ontmoeting plaats. De drie kinderen van Piet van Geel uit Nieuw Vossemeer kregen een spoor uit de oorlogsperiode van hun vader. De brief die Piet aan de ouders van zijn vermiste vriend van toen, Stanny van de Ende uit Bladel schreef, is daar het enige spoor van Stanny. In zijn brief vertelt Piet hoe hij zijn vriend kwijt raakte op het schip Le Pavon, dat in mei 1940 in Duinkerken gebombardeerd werd.

Tilburg e.o.