Volledig scherm
© stock.xchng

Uurwerk kerktoren Lage Mierde gaat naar gezondheidscentrum

LAGE MIERDE - Het oude uurwerk uit de parochiekerk van Lage Mierde keert werkend terug in het dorp. Het uurwerk wordt in het gezondheidscentrum geplaatst.

Als op zaterdag 5 november het 136 jaar oude uurwerk uit de parochiekerk weer begint te lopen, gaat er tegelijk weer een stukje geschiedenis in hartje Lage Mierde kloppen. Het uurwerk dat in 1880 in de kerktoren geplaatst werd, stond de laatste 30 jaar werkloos op de kerkzolder. Met de verkoop van de kerk dreigde het mechanisme helemaal uit beeld te raken. Kort voor de overdracht naar het nieuwe parochiebestuur stelde de voormalige parochie het uurwerk veilig door het naar beneden te halen. Tevens werd er een bedrag voor restauratie gereserveerd en ondergebracht bij de Dorpsraad.

,,Aan de reservering van het geld was de voorwaarde verbonden dat het uurwerk voor 1 januari 2017 hersteld moest zijn. Dat is op de valreep gelukt. We zijn blij dat we dit stukje geschiedenis in het gezondheidscentrum mogen plaatsen”, zegt Jos de Bruin, een van de initiatiefnemers.

Tilburg e.o.