Volledig scherm

Verlichte trucks trekken door Kempen

REUSEL-DE MIERDEN - Een lang lint van met lichtslangen versierde trucks trekt zaterdagavond door de kernen van Reusel-De Mierden tijdens het jaarlijkse Trucks by Night.Wat begon als een veredelde Coca-Colakaravaan is in zeven jaar uitgegroeid tot een serieuze happening.
Het vertrek is zaterdagavond om 19 uur in Reusel. Dan trekken de vrachtwagens via Hooge Mierde, Lage Mierde en Hulsel weer terug naar Reusel. In het Brabants Dagblad van donderdag een gesprek met de vriendengroep die alle zes voorgaande edities wist te winnen.

  1. Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Als eerste Nederlander eindwinnaar van de Global Champions Tour, met zijn team de Hamburg Diamonds winnaar van de Global Champions League, met de Nederlandse ploeg winnaar van de Nations Cup in Barcelona en individueel tweede bij het EK in Gothenburg. Harrie Smolders (37) beleefde in 2017 een ongekend succesjaar. Aan de hand van vijf foto’s blikken we met de springruiter uit Lage Mierde, die afgelopen weekend met zijn paard Zinius ook nog eens de wereldbekerwedstrijd bij Jumping Mechelen won, terug op de voorbije twaalf maanden.
  2. Briefwisseling tussen oorlogskameraden na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    Briefwisseling tussen oor­logs­ka­me­ra­den na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    HOOGE MIERDE - In het Oorlogsmuseum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde vond afgelopen week een bijzondere ontmoeting plaats. De drie kinderen van Piet van Geel uit Nieuw Vossemeer kregen een spoor uit de oorlogsperiode van hun vader. De brief die Piet aan de ouders van zijn vermiste vriend van toen, Stanny van de Ende uit Bladel schreef, is daar het enige spoor van Stanny. In zijn brief vertelt Piet hoe hij zijn vriend kwijt raakte op het schip Le Pavon, dat in mei 1940 in Duinkerken gebombardeerd werd.

Tilburg e.o.