Volledig scherm
Het sportpark in Hulsel op een archieffoto. Hier wel met groen gras... © PVE/Ralph van de Lisdonk

Voetballers Hulsel moeten uitwijken door schade aan sportvelden

HULSEL - Door een fout bij de onkruidbestrijding zijn de sportvelden van VV Hulsel ernstig beschadigd.

De velden, die door nauwkeurig sproeien de droge zomer goed doorstaan hadden, zijn nu voor een deel onbruikbaar geraakt. Bij VV Hulsel is besloten om de thuiswedstrijden van de hoofdmacht de komende weken elders te spelen.

Op sportpark Het Kantje steekt het geel gekleurde gras schril af bij de omgeving waar groen weer de boventoon voert. ,,In de nazomer zien we altijd veel onkruid in het gras komen. Het behoort dan tot de standaardbewerking om met een mild middel te spuiten”, legt Walter Louwers uit, die namens Stibex het beheer uitvoert.

Jonge gras

,,Op de een of andere manier is er iets misgegaan bij het bedrijf dat deze klus uitvoerde. Waarschijnlijk gaat het om de verkeerde afstelling van de spuit. Hulsel is het meest de klos, daar zijn twee velden ernstig beschadigd. Het grootste probleem zit bij het jonge gras dat deze zomer gezaaid is, dat komt niet meer door deze bewerking heen. Het wat oudere gras zal zich wel op natuurlijke manier herstellen.”

Bij het overleg met de terreinbeheerder van VV Hulsel liet Louwers drie weken hersteltijd meewegen. ,,Er wordt nu getracht om die eerste drie weken uit te spelen, dat moet normaliter voldoende zijn. VV Hulsel heeft het geluk dat ze nog één seizoen over een derde veld beschikt. Omdat het einde van dit veld in zicht is, voeren we er minder werkzaamheden uit. Daardoor werd dat terrein niet bespoten en is het mooi groen gebleven. Daar kan nu volop getraind worden en de lagere elftallen kunnen er hun wedstrijden spelen.”

Bij VV Tuldania in Esbeek en Hilvaria in Hilvarenbeek kreeg ook een deel van de velden een andere kleur door het spuiten.

Tilburg e.o.