1. RKC’er kan een kleine miljoen mensen euforisch maken bij historische plaatsing voor Afrika Cup: ‘Ik denk dat iedereen gek wordt’
  PREMIUM

  RKC’er kan een kleine miljoen mensen euforisch maken bij histori­sche plaatsing voor Afrika Cup: ‘Ik denk dat iedereen gek wordt’

  Drie kleine eilandjes in de Indische oceaan met zon, zee en strand, ze vormen samen de Comoren. Een idyllisch plaatje, de natuur is er prachtig en er wonen nog geen miljoen mensen. Het land is donderdag in rep en roer als RKC’er Saïd Bakari er met de nationale voetbalploeg in slaagt zich te plaatsen voor de Afrika Cup. Voor het eerst in de historie.
 1. Welke club degradeert? Vier Brabanders en een ‘halve’ doen een voorspelling
  PREMIUM

  Welke club degradeert? Vier Brabanders en een ‘halve’ doen een voorspel­ling

  Vooral doordat Willem II de afgelopen weken plots punten ging pakken, is de degradatiestrijd weer open. Van de vijf clubs die zich het diepst in de gevarenzone bevinden, belden we een speler om te vragen hoe de vlag er voor hangt. Vier Brabanders en een ‘halve’ (Hans Mulder), die allemaal nog wel aanknopingspunten zien om aan het eind van de rit niet rechtstreeks af te dalen (plek 17 en 18) of de loterij van de play-offs in te moeten (plek 16). Valse hoop, of terechte?
 2. RKC moet zich herpakken voordat de degradatiestress écht toeslaat
  PREMIUM

  RKC moet zich herpakken voordat de degradatie­stress écht toeslaat

  Natuurlijk dacht niemand bij RKC eind februari na de ruime zege op Heracles Almelo dat ze er al waren. Maar acht punten voorsprong op de nummer 16, het was nogal wat. Drie weken later en de situatie is helemaal anders. De nederlaag tegen Sparta (2-0) en de winst van Willem II op Heerenveen deed de voorsprong van RKC verdampen tot slechts twee punten. Opnieuw degradatiestress dus in Waalwijk, al wil trainer Fred Grim daar zelf niet aan.