Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
0
  • Shaquille Pinas 32'
  • Aaron Meijers 80'

ADO Den Haag deelt RKC zware dreun uit in strijd tegen degradatie

Hoe positief de spelers en staf ook waren in de winterstop, het is RKC Waalwijk niet gelukt punten te pakken in het duel met ADO Den Haag. De directe concurrent in de strijd tegen degradatie was in eigen huis met 2-0 te sterk.

RKC schoot uit de startblokken in Den Haag, waar alleen drie punten voor tevredenheid zouden kunnen zorgen tegen directe concurrent ADO. Maar na een paar felle minuten waren beide ploegen gelijkwaardig en creëerden ze niet heel veel kansen. Een echt degradatieduel, waarin duidelijk was dat zowel RKC als ADO vooral niet wilde verliezen.

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag - RKC Waalwijk

Toch kwam de thuisploeg na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong, net als in de wedstrijd in Waalwijk uit een standaardsituatie. John Goossens nam de vrije trap en Shaquille Pinas kon geheel vrijstaand binnen koppen. De verdediger van ADO liep gemakkelijk weg uit de rug van debutant Tijjani Reijnders. 

Heel veel moeite

RKC had heel veel moeite met het verdedigende spel van de Hagenezen. Na rust hadden de Waalwijkers veruit het meeste balbezit, maar tot kansen kwam het niet vaak. De beste kwam op naam van Reijnders, die vanaf de rand van het strafschopgebied net over schoot. 

Om de gelijkmaker te forceren bracht trainer Fred Grim Dylan Vente nog als extra spits, maar ook dat hielp RKC niet. Het werd zelfs nog erger voor de Waalwijkers toen Hannes Delcroix tien minuten voor tijd aan de noodrem trok toen Crysencio Summerville alleen op doelman Etienne Vaessen af ging. De RKC-verdediger kreeg rood en de vrije trap van Aaron Meijers vloog binnen: 2-0.

Het gat met ADO en VVV-Venlo, dat eerder op de dag een punt pakte tegen PSV, is door de nederlaag opgelopen tot vijf punten. De Waalwijkers spelen volgende week thuis tegen de ploeg uit Venlo.