Adrie Koster wil met Bart Nieuwkoop niets forceren

VIDEODe mogelijk bestaat dat Bart Nieuwkoop twee dagen na zijn overgang van Feyenoord naar Willem II al tegen zijn oude club in het veld staat. Maar trainer Adrie Koster wil niets forceren en zal daarover eerst in gesprek gaan met de nieuwe rechtsback.

,,We moeten met hem samen bespreken wat verstandig is", zei de trainer van Willem II vrijdagmiddag. Daar is nog even tijd voor want beide ploegen treffer elkaar pas zondag om 16.45 uur. ,,Nieuwkoop heeft in de voorbereiding te kampen gehad met een spierblessure en niet veel gespeeld", aldus Koster. 

Koploper

De Zeeuw vermaakte zich kostelijk met alles wat op hem af kwam nu de Tilburgse club koploper is in de eredivisie. Hij bracht zelfs de nuances. Dat de situatie na 34 wedstrijden anders zal zijn was een van zijn standaard-antwoorden. ,,Willem II op een, Feyenoord op twaalf. Dat wordt een makkie", grapte hij. Koster hoeft zich geen zorgen te maken over de personele bezetting. Nu Michael Woud aansluit en weer op de bank zit zijn er geen blessuregevallen meer in de Tilburgse selectie. 

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Dankerlui, Holmen, Peters, Heerkens; Saddiki, Vrousai, Llonch; Nunnely, Pavlidis, Kohlert. 

Volledig scherm
Adrie Koster wil niets forceren met zijn nieuwe rechtsback, Bart Nieuwkoop. © BSR/SOCCRATES