Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Dušan Tadic 13'
  • Lassina Traoré 52'
  • Klaas-Jan Huntelaar 90'

Ajax ondanks slordigheden een maatje te groot voor RKC

RKC Waalwijk heeft in de Arena niet voor een stunt weten te zorgen. Ajax was slordig, maar toch met 3-0 te sterk.

Ajax dicteerde het duel vanaf het begin, al kon RKC er in de eerste tien minuten twee keer dreigend uitkomen. Kansen voor Paul Quasten en Emil Hansson leverden niets op, waarna Hans Mulder Donny van de Beek neerhaalde in het strafschopgebied. Het betekende een strafschop voor Ajax, die door Dusan Tadic onberispelijk werd ingeschoten: 1-0.

Dat het in de eerste helft geen 2-0 of zelfs 3-0 werd, hadden de Amsterdammers geheel aan zichzelf te wijten. Hakim Ziyech, Lassina Traoré en Donny van de Beek misten grote kansen, waardoor Sylla Sow zelfs nog een kans op de gelijkmaker kreeg. Maar de aanvaller stuitte op Ajax-doelman André Onana.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Ajax en RKC!

Net na rust lukte het Ajax wel om een kans te verzilveren. Traoré stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval van de Amsterdammers en had de bal voor het binnen tikken: 2-0. Ook in de tweede helft kon Ajax veel verder uitlopen, maar benutte het de kansen wederom niet. RKC werd wel volledig teruggedrukt op eigen helft, waardoor de Waalwijkers er zelf nauwelijks meer uit konden komen. Pas in de slotfase kwam RKC nog twee keer dreigend in het strafschopgebied van Ajax, maar het was aan de andere kant invaller Klaas-Jan Huntelaar die in de laatste minuut voor de 3-0 zorgde.