Anas Tahiri scoorde vanaf de middencirkel voor RKC Waalwijk II in het verloren duel met de reserves van FC Groningen.
Volledig scherm
Anas Tahiri scoorde vanaf de middencirkel voor RKC Waalwijk II in het verloren duel met de reserves van FC Groningen. © Orange Pictures/Marcel ter Bals

Anas Tahiri scoort uit aftrap voor RKC II

Anas Tahiri maakte maandagmiddag een bijzonder doelpunt voor het tweede team van de RKC Waalwijk. De Belgische middenvelder moest aftrappen nadat FC Groningen II in de wedstrijd in de kampioenspoule op 1-1 was gekomen. Met een strakke trap schoot hij de bal vanaf de middenstip over de lange doelman Jan Hoekstra heen.

De 2-1 bleek achteraf lang niet voldoende voor de zege. RKC II verloor voor de eerste keer sinds de winterstop. Op het bijveld naast het Mandemakersstadion werd het 2-4 voor de bezoekers die met maar veertien spelers naar Waalwijk waren afgereisd. 

RKC begon heel goed aan het duel. Morad El Haddouti schoot uit de eerste aanval de openingstreffer binnen. Maar door toedoen van Tomas Suslov en Kian Slor greep Groningen toch de zege. Bij het tweede team van RKC stond Kees Heemskerk onder de lat. Behalve Anas Tahiri deden er met Darren Maatsen en Said Bakari nog twee spelers mee die regelmatig opdraven in het eerste elftal.