Volledig scherm
Anas Tahiri tekent bij Lierse SK. © BELGA

Anas Tahiri tekent bij RKC Waalwijk: 'We volgen hem sinds de winterstop'

Anas Tahiri speelt de komende twee seizoenen bij RKC Waalwijk. De 23-jarige Belg met tevens een Marokkaans paspoort komt over van het failliete Lierse SK, waar hij een aflopend contract had. Spits Gunther Thiebaut, in het verleden nog actief voor onder meer MVV, tipte de Waalwijkse club.

,,Wij volgen Tahiri al sinds de winterstop", zegt directeur Frank van Mosselveld van RKC. De Waalwijkers moesten daarvoor wedstrijden van de beloften van Lierse SK bezoeken. Omdat hij weigerde mee te werken aan een transfer naar Standard Luik deed Lierse SK voor het eerste team geen beroep meer op de speler.

Ook als was er interesse uit Engeland en van clubs die op het hoogste niveau in België uitkomen. Tahiri verbond zich toch aan RKC. Dat heeft ook nog een optie van een jaar op de speler in de verbintenis opgenomen. ,,Het afgelopen seizoen kwamen kwaliteit tekort", zegt Van Mosselveld. ,,Tahiri is een creatieve middenvelder die ook als linksbuiten kan fungeren."

Tahiri staat in België bekend als een talent. Zo speelde hij in het verleden drie interlands voor Marokko onder 23, waar voormalig RKC-trainer Mark Wotte voor verantwoordelijk is.

Vermeulen

Van Mosselveld verwacht dat RKC vrijdag nog een speler zal presenteren. Het gaat waarschijnlijk om de 27-jarige Kevin Vermeulen die Excelsior gaat verlaten. De club onderhandelt met hem over een tweejarig contract. Vermeulen speelde dit seizoen 918 minuten in de eredivisie. Hij speelde in de jeugd van Feyenoord en FC Dordrecht en zit sinds 2013 bij Excelsior waar hij transfervrij weg kan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.