Volledig scherm
Etienne Vaessen moest bij de beloften komen opdraven. © Marcel Bonte

Beloften RKC spelen onder zware druk KNVB

De beloften van RKC Waalwijk en Heerenveen hebben dinsdagavond op sportpark Skoatterwâld een einde gemaakt aan de activiteiten in het betaalde voetbal wat betreft het seizoen 2017-2018. Dat ging niet zonder slag of stoot. De KNVB stuurde een brief naar beide clubs. Indien de wedstrijd niet gespeeld zou worden, wilde de voetbalbond beide clubs uitsluiten voor deelname het komende seizoen. RKC won overigens, met 2-4.

Heerenveen - RKC stond eigenlijk voor begin mei op de rol. De wedstrijd werd toen afgeblazen omdat beide clubs geen representatief team op de been konden brengen. Heerenveen was al kampioen. RKC was gedegradeerd door een 2-4 nederlaag in eigen stadion tegen de Friese ploeg. Beide clubs gingen ervan uit dat de KNVB de wedstrijd om des keizers baard niet meer zou agenderen.

De voetbalbond stond er echter op dat de competitie door beide clubs toch werd afgemaakt. De club die zou verzaken kreeg als represaille uitsluiting voor het komende seizoen in het vooruitzicht gesteld. Met vaste beloftenspelers en aanvulling uit de jeugd kon Heerenveen op de dag dat de nieuwe technische staf met trainer Jan Olde Riekerink vergaderde wel een team op de been brengen.

Bij RKC lag dat heel wat gecompliceerde. Na het laatste competitieduel uit bij Helmond Sport stuurde de club alle spelers met een aflopend contract met vakantie. Ook de klus voor de vertrekkende hoofdtrainer Hans de Koning en diens assistent Regillio Vrede zat erop. Onder leiding van Erwin van Breugel trainden alleen de spelers met een doorlopend contract nog door.

Etienne Vaessen, de vaste doelman van het eerste elftal, keepte maandagavond bij de beloften. Hij was de enige keeper die nog beschikbaar was. Ook Robby Ndefe, Gigli Ndefe, Henrico Drost, Dylan Seys, Daan Rienstra en Roland Bergkamp moesten noodgedwongen mee naar Heerenveen. Daarnaast ging Hans Mulder mee, die een aflopend contract heeft. Mulder traint echter op eigen verzoek nog mee met de ploeg. De keuze voor trainer Van Breugel bleef beperkt tot een dertiental spelers. Jeugd om op terug te vallen heeft RKC niet. Uit de huidige beloftenselectie komen maar vier spelers komend seizoen terug. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement