Volledig scherm
© Proshots

Braber krijgt eervol afscheid bij gelijkspel tussen Helmond en RKC

In de laatste speelronde in de Jupiler League eindigde de wedstrijd tussen Helmond Sport en RKC in een gelijkspel, het werd 2-2. Er gebeurde, met name in beginfase een hele hoop. Voor Robert Braber was het een bijzondere avond. De middenvelder die zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal speelde, scoorde tegen zijn toekomstige werkgever.

De echte beslissing in de Jupiler League viel vandaag in Sittard, maar ook in Helmond moest een beslissing vallen. Óf RKC of Helmond Sport moest om 21.30 uur constateren dat het de slechts presterende betaald voetbalorganisatie van Nederland is. RKC moest minimaal een gelijkspel behalen om die titel aan Helmond Sport te laten.

Na 14 seconden stond het al 1-0 voor Helmond. Hans de Koning zat amper op zijn stoel toen aankomend teammanager bij RKC, Robert Braber, de 1-0 voor Helmond binnenschoot. De openingsfase was sowieso al leuk; beide ploegen schoten binnen 10 minuten een keer op de lat. Om ook de stand binnen 10 minuten in evenwicht te laten zijn besloot van Koesveld de bal in eigen doel te werken.

Ironisch

Waar er in eerdere wedstrijden van RKC niets te beleven viel gebeurde er nu dus een hoop. Na 15 minuten moest Hans de Koning al twee keer wisselen. Seys en Mezghrani moesten het veld geblesseerd verlaten. Uitgerekend toen RKC even met tien man stond schoot Naudts de 2-1 voor Helmond tegen de touwen.

In de rest van de eerste helft gebeurde er, behoudens nog een noodgedwongen wissel bij Helmond Sports, verder niets. Om de eerste helft op een ironische manier af te sluiten werd de blessuretijd aangeboden door de lokale fysiotherapeut.

Precisie

Na vijf minuten voetballen in de tweede helft werd de stand 2-2. Van Eijma, die de laatste weken met scherp schiet, scoorde zijn derde doelpunt in drie wedstrijden. RKC kreeg vervolgens genoeg kansen om er nog een derde bij te schieten. Met name Maurits de Baar, die mocht invallen voor de geblesseerde Seys, kwam met goede acties op de proppen. Het ontbrak de jonge buitenspeler aan precisie in de eindfase.

Na 80 minuten toverde Hans de Koning nog een applauswissel uit zijn hoed. Greene, die na 17 jaar afscheid neemt van het betaald voetbal, werd vervangen door Voskamp. Uiteraard kon Hendriksen namens Helmond Sport niet uitblijven. Ook Robert Braber kreeg zijn applausmoment. Iedereen in het stadion ging staan voor de routinier, die met een doelpunt een goud randje aan zijn laatste wedstrijd gaf. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.