Volledig scherm
Met Stijn Spierings scoorde er een niet-verdediger voor RKC Waalwijk. © BSR/SOCCRATES

Clint Leemans begint bij RKC Waalwijk met oefennederlaag

Clint Leemans verloor woensdagmiddag zijn eerste wedstrijd voor RKC Waalwijk, dat hem voor de rest van het seizoen huurt van PEC Zwolle. De middenvelder maakte deel uit van een combinatieteam van de Waalwijkse club, dat in eigen stadion met 3-4 verloor van Jong FC Utrecht. 

Leemans speelde links op het middenveld en werd geflankeerd door Stijn Spierings (centraal) en Daan Rienstra (rechts). Opvallend was dat ook Anas Tahiri een basisplaats had. Die kreeg een vrije rol op de rechterflank van de Waalwijkers. 

In het combinatieteam kregen, naast Leemans, onder meer Fabian Sporkslede, Lars Nieuwpoort en Lennerd Daneels een kans. Mike Grim verdedigde het doel van RKC, dat door chaotisch verdedigen al binnen 23 minuten met 0-3 achter stond. Zeven minuten voor de rust maakte Stijn Spierings een einde aan het verhaal, dat alleen verdedigers scoren voor de Waalwijkse club. Hij schoot uit de draai raak. 

Na rust gebeurde er een tijdlang niets. Na een overtreding van Melle Meulensteen ging de bal op de stip. Giovanni de la Vega benutte de penalty. Het slotoffensief van RKC leverde nog twee treffers op. Meulensteen knikte raak uit een hoekschop. Stanley Elbers schoot met een volley de 3-4 binnen.

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht 3-4 (1-3). scoreverloop: 17. Mallahi 0-1, 18. De la Vega 0-2, 23. Van Rooijen 0-3, 38. Spierings 1-3, 72. De la Vega (pen) 1-4, 84. Meulensteen 2-4, 90. Elbers 3-4.
RKC Waalwijk: Grim; Sporkslede (62. Augustijns), Mulder, Van Weert, Nieuwpoort (62. Nöstlinger); Rienstra (46. Vermeulen), Spierings (46. Meulensteen), Leemans; Tahiri (46. Maatsen), Daneels (74. Bastmeijer), Sow (46. Elbers), Daneels (74. Bastmeijer).