Volledig scherm
Nederland, Waalwijk, arts van RKC die en hartaanval overleefde in de rust van de promotie wedstrijd naar de eredivisie tuusen Goahead en aRkc © copyright Marc Bolsius

Clubarts maakt na hartaanval officiële rentree bij RKC Waalwijk

Peter Engelenburg, de clubarts van RKC Waalwijk die vorig seizoen bij het promotieduel van de Waalwijkers tegen Go Ahead door een hartstilstand getroffen werd, keert terug op de bank. Samen met Tim Baijens zal hij de rest van het seizoen voor de medische begeleiding van de selectie zorg dragen. Ze wisselen elkaar af.

Op dinsdag 28 mei raakte Engelenburg tijdens de rust bij het laatste promotieduel in Deventer onwel. Hij redde het door het optrede van de fysiotherapeuten van RKC, de clubartsen van Go Ahead en zijn eigen Automatische Externe Defibrillator (AED) die hij altijd meenam. Bij de hartoperatie in Eindhoven die daarop volgde kreeg hij vier omleidingen.

,,Ik ben blij en opgelucht dat ik dit weer mag en kan doen”, zegt Engelenburg, die zijn periode bij RKC niet met een hartstilstand af wilde sluiten. ,,Ik zit weer kerngezond op de bank. In december is in overleg met de directie en de technische staf besloten om het zo te gaan doen.”

De beide clubartsen van RKC nemen steeds een maand voor hun rekening. Engelenburg zit zondag op de bank bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In mei sluit hij ook het seizoen af met de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en PSV. ,,Het is niemand opgevallen, maar eigenlijk heb ik mijn rentree al gemaakt”, zegt Engelenburg. ,,Bij de uitwedstrijd tegen Fortuna zat ik op de bank omdat de andere clubarts verhinderd was. Heerlijk voelde dat.”