Volledig scherm
Paul Quasten in duel met Aitor (FC Twente). © Erik Pasman

Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.

Zonder de drie B’s (Bergkamp, Bilate en Baggerman) en met Dylan Seys opende RKC het bekerduel net zo behoedzaam als de thuisploeg. Tom Boere testte als eerste de vuisten van RKC-doelman Etienne Vaessen. Aan de andere kant liet gifkikker Seys de Tukkers een paar keer schrikken. Eindpass of afwerking waren echter niet van een dusdanige kwaliteit dat FC Twente daardoor ook echt in de problemen kreeg.

De voortkabbelende partij werd in de 26ste minuut opengebroken door een vrije trap van Aitor. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Xandro Schenk en die kopte van dichtbij de 1-0 binnen. Een minuut leek het al gedaan met RKC. Uit weer een vrije trap van Aitor kopte ditmaal Peet Bijen de bal in het doel. Tot opluchting van de Waalwijkers werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. RKC kreeg het even lastig en ontworstelde zich over de vleugels aan de Twente druk. Seys en Rienstra mochten nog wel aanleggen, maar misten elk doel.

Morren

Na rust was FC Twente al snel dicht bij een tweede treffer. Vaessen stopte echter de inzet van de doorgebroken Boere. De thuisploeg zette aan, maar kakte vervolgens in. De fans begonnen te morren en RKC rook haar kans. Maar net als voor rust ontbrak het aan een dodelijke eindpass of afwerking. In de slotminuut was invaller Koenraat nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn schot ging rakelings over. Daarna was het aan Jari Oosterwijk om aan alle spanning een einde te maken en gingen de fans van FC Twente alsnog zingend naar huis.

Videoreactie Dylan Seys