Volledig scherm
Hans de Koning staat voor zijn debuut bij RKC. © Beeld Werkt

De Koning belooft meer doelpunten bij RKC Waalwijk

Het had niet veel gescheeld of Hans de Koning was een eigen bedrijf in de meubelbranche begonnen. De plannen lagen al klaar toen algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC vorige week plots aan de telefoon hing. Of de oud-doelman van AZ en FC Twente niet liever de nieuwe trainer van RKC wilde worden? Vrijdagavond begint De Koning met RKC tegen Jong AZ aan de tweede seizoenshelft.

Lang hoefde de 57-jarige Rotterdammer niet na te denken over het aanbod. ,,Ik wil graag winnen. Als ik had gedacht: met deze groep krijgen we het elke wedstrijd lastig, dan was ik er niet ingestapt. Maar ik ben ervan overtuigd dat er meer in deze ploeg zit dan de huidige vijftiende plaats – zonder mijn voorganger Peter van den Berg (in december ontslagen, red.) te kort te doen.”

De Koning, die in het verleden bij Helmond Sport en FC Oss voor de groep stond, wil aanvallend en attractief voetbal gaan spelen met RKC. Pijnpunt in Waalwijk voor de winterstop was het geringe aantal doelpunten. De Koning: ,,Je hoeft niet hoogopgeleid te zijn om te begrijpen dat 19 doelpunten in 19 wedstrijden te weinig is.”

Voice of Holland

Volgens de oud-doelman van AZ en FC Twente is RKC bij hem uitgekomen omdat ze weten wat zijn visie is. ,,Als mijn ploeg speelt om niet te verliezen, heb ik geen gezellige avond. Dan had ik thuis beter naar The Voice of Holland kunnen kijken. Ik wil genieten en na een wedstrijd kunnen zeggen: godverdomme, dit was een leuke pot voetbal. Dan kan het zijn dat we een keer met 3-4 verliezen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.