RKC'ers vieren de overwinning op Twente.
Volledig scherm
RKC'ers vieren de overwinning op Twente. © BSR Agency

‘Dit is het Wonder van Waalwijk 2.0'

,,Dit is het Wonder van Waalwijk 2.0.” Zo reageerde Hans Mulder op het besluit van de KNVB om geen clubs te laten degraderen of promoveren na het afgebroken seizoen. ,,Hoe vreemd het ook klinkt: het vervelendste was die onzekerheid. Nu kun je eindelijk plannen gaan maken voor het komende seizoen.”

Terwijl er met Zeist door de club beraadslaagd werd begaf Mulder zich naar de tuin. Hij probeerde zijn gedachten te verzetten. Op de groeps-app hielden de spelers van RKC elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen. ,,Dan hakt de KNVB de knoop door en valt alles op zijn plek”, aldus Mulder.

De verdediger/middenvelder onderhandelde met de Waalwijkse club over het eventueel verlengen van zijn aflopende contract toen de competitie afgebroken werd. ,,Ik ben tevreden over het verloop van het seizoen en RKC is dat ook wel. We gaan de gesprekken weer oppakken. Ik speel nog steeds met veel plezier voor deze club.”

Hans Mulder.
Volledig scherm
Hans Mulder. © BSR Agency

De lijn doortrekken

Zeker nu de eredivisiestatus gehandhaafd is wil Mulder graag verder. ,,Als je terugzakt naar de eerste divisie is iedereen je zo weer vergeten. Nu kunnen we de lijn van het afgelopen seizoen, waarin we best aardig speelden, doortrekken. En we moeten leren van onze tekortkomingen. Het voorbije seizoen is eigenlijk een groot trainingskamp geweest met heel veel wedstrijden.”