Doelpuntenmaker Maatsen (RKC): ‘Drie goals hadden genoeg moeten zijn’

videoRKC Waalwijk scoorde in het bekerduel weer eens meer dan één keer, er gingen er zelfs drie in. Maar de Waalwijkers kregen ook vier doelpunten tegen. ,,Drie goals zou genoeg moeten zijn", vindt Darren Maatsen. ,,Waar het aan ligt dat we er zo veel tegen krijgen, vragen we ons ook af.”

RKC knokte zich na een 2-0 achterstand terug in de wedstrijd, onder meer door de belangrijke 2-1 van Maatsen, op slag van rust. ,,Dan kom je een beetje in de wedstrijd, het gaf ook een boost voor de tweede helft."

Daarin schoten de Waalwijkers ook uit de startblokken en kwam het twee keer terug van een achterstand. Maar de 4-3 bleek ze toch te machtig. ,,Dan wordt het knokken tot het einde, maar uiteindelijk trek je aan het kortste eind. Het is net als in de competitie alweer het verhaal van te veel doelpunten tegen, helaas. Het wil nog niet echt lukken.”

Weer eens een basisplaats

Maatsen was voorin een logische vervanger voor de geblesseerde Stanley Elbers en zo kon hij na bijna twee maanden weer eens 90 minuten spelen. ,,Daar knok je elke dag voor. Misschien ben ik zaterdag weer aan de beurt. Ik hoop dat ik de trainer weet te overtuigen zodat ik voor die kans kan gaan. Die zal ik met beide handen aangrijpen.”

Zaterdag is er mogelijkheid tot revanche als Heracles in Waalwijk op bezoek komt in de competitie. ,,De kans was al klein dat we de beker zouden gaan winnen", zegt Maatsen met een lach. ,,Dan moeten we zaterdag maar voor de punten gaan.”

Volledig scherm
Darren Maatsen maakt de 2-1 in Almelo. © BSR Agency