Volledig scherm
Hoofdtrainer Fred Grim © Beeld Werkt

'Dwingend' RKC Waalwijk verliest nipt van NEC

RKC Waalwijk verloor vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen NEC in Weurt met 2-1. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was veel minder groot dan je zou verwachten.

De nieuwe trainer Fred Grim had als opdracht meegekregen om RKC dwingender te laten voetballen. Daar lijkt hij aardig in te slagen. De Waalwijkers waren zeker voor de rust de betere ploeg. RKC speelde met de punt naar achteren. Baggerman was de stofzuiger achter creatieve spelers als Hansson en Vermeulen. Ondanks de hitte lag het tempo een versnelling of twee hoger dan vorig seizoen.

Achterstand

Dat RKC toch met een achterstand de rust in ging had met persoonlijke fouten te maken. Een te zachte terugspeelbal van Ingo van Weert en mistasten van doelman Etienne Vaessen stelde NEC in staat een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. RKC, dat ook nog een keer de paal raakte, creëerde zijn  doelpunt wel zelf. Na een steekpass van Baggerman tilde testspeler Dani van der Moot de bal over de keeper.

Na de pauze was het allemaal wat minder. De wisselcarrousel draaide op volle toeren. De balvaste Mario Bilate maakte zijn debuut en bewees in een half uur dat hij van grote waarde kan zijn voor RKC. De sloot de wedstrijd met een echte verdediger af.

NEC - RKC Waalwijk (2-1). 15. Van der Moot 0-1, 19. Achabar 1-1, 44. Joppen 2-1. 

RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari 62. Haddouchi), Van Weert (62. Meulensteen, Drost (62. Nikolov), Quasten (62. De Graauw); Vermeulen (62. Van Moorsel), Baggerman (62. Rienstra), Hansson (62. Bakari); Seys (15. Koenraat), Van der Moot (62. Bilate), Maatsen (62. Tahiri).

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.