Volledig scherm
Hoofdtrainer Fred Grim © Beeld Werkt

'Dwingend' RKC Waalwijk verliest nipt van NEC

RKC Waalwijk verloor vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen NEC in Weurt met 2-1. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was veel minder groot dan je zou verwachten.

De nieuwe trainer Fred Grim had als opdracht meegekregen om RKC dwingender te laten voetballen. Daar lijkt hij aardig in te slagen. De Waalwijkers waren zeker voor de rust de betere ploeg. RKC speelde met de punt naar achteren. Baggerman was de stofzuiger achter creatieve spelers als Hansson en Vermeulen. Ondanks de hitte lag het tempo een versnelling of twee hoger dan vorig seizoen.

Achterstand

Dat RKC toch met een achterstand de rust in ging had met persoonlijke fouten te maken. Een te zachte terugspeelbal van Ingo van Weert en mistasten van doelman Etienne Vaessen stelde NEC in staat een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. RKC, dat ook nog een keer de paal raakte, creëerde zijn  doelpunt wel zelf. Na een steekpass van Baggerman tilde testspeler Dani van der Moot de bal over de keeper.

Na de pauze was het allemaal wat minder. De wisselcarrousel draaide op volle toeren. De balvaste Mario Bilate maakte zijn debuut en bewees in een half uur dat hij van grote waarde kan zijn voor RKC. De sloot de wedstrijd met een echte verdediger af.

NEC - RKC Waalwijk (2-1). 15. Van der Moot 0-1, 19. Achabar 1-1, 44. Joppen 2-1. 

RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari 62. Haddouchi), Van Weert (62. Meulensteen, Drost (62. Nikolov), Quasten (62. De Graauw); Vermeulen (62. Van Moorsel), Baggerman (62. Rienstra), Hansson (62. Bakari); Seys (15. Koenraat), Van der Moot (62. Bilate), Maatsen (62. Tahiri).

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?