Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Seys in actie. © Peter van Gogh

Dylan Seys is helemaal terug bij RKC: 'Het was frites met steak en soms een hamburger'

Dylan Seys begon een kilo of zes te zwaar aan de voorbereiding. Indringende gesprekken met trainer Fred Grim zetten de Belg van RKC op het goede spoor. Nu heeft de aanvaller zijn basisplaats terug.

Aan het begin van een seizoen van de waarheid met een aflopend contract kreeg Dylan Seys de schrik van zijn leven. Na een paar dagen hoorde hij dat hij apart moest gaan trainen. Conditioneel kon hij niet mee met de spelers van RKC Waalwijk. De Belg had een moeilijk jaar achter de rug. In het voorjaar overleed zijn moeder na een slepend ziektebed. ,,Dat doet iets met een mens", zegt de 21-jarige aanvaller. ,,Ik ben op vakantie gegaan naar Ibiza en Marbella. Daar heb ik mijn zinnen verzet. Normaal let ik wel op mijn voeding. Maar daar kon het me niets schelen. Het was frites met steak en soms een hamburger." 

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.