Eindelijk heeft RKC de eerste zege te pakken

RKC heeft zaterdagavond eindelijk z’n eerste competitiezege geboekt. In de twaalfde speelronde werd het in Waalwijk 2-0 tegen Heracles. De overwinning was volledig terecht. Met de overwinning voorkomt RKC een negatief eredivisierecord, bij verlies of gelijkspel zouden de Waalwijkers zeventien keer op rij niet hebben gewonnen.

De Waalwijkers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al snel een paar kansen. Stijn Spierings raakte de paal, Hans Mulder kon te weinig richting aan zijn inzet geven om doelman Blaswich te verrassen en Darren Maatsen schoot voorlangs.

En toen was het dan eindelijk wel raak. Sylla Sow dribbelde een stukje met de bal aan zijn voet op de rand van het zestienmetergebied en haalde toen snoeihard uit. Via de onderkant van de lat stuitte de bal binnen: 1-0.

Het grootste deel van de eerste helft hield de thuisploeg vervolgens moeiteloos stand, maar in de slotminuten werd het toch nog een paar keer penibel. Zo moest keeper Etienne Vaessen in de laatste tellen van de eerste helft handelend optreden om de vrijstaande Cyriel Dessers van de gelijkmaker af te houden.

Volledig scherm
RKC-spelers vieren de 1-0 van Sylla Sow © BSR Agency

Kort na rust ontsnapte Heracles aan de 2-0, toen Clint Leemans de bal uit een vrije trap hard op de paal plaatste. En na ruim een uur spelen liet Sylla Sow een goede kans onbenut om de voorsprong te verdubbelen. Hij kreeg de bal niet langs Blaswich. Zo bleef het spannend en zo bleef het toch niet bepaald goed voetballende Heracles hoop houden iets aan het duel in Waalwijk over te houden.

Een kwartier voor tijd kreeg RKC in één aanval drie kansen, maar ook nu wilde de bal er maar niet in. Hans Mulder was het dichtst bij de 2-0, maar de bal belandde na zijn fraaie omhaal op de lat.

Het werd billenknijpen tot ver in de extra tijd. En toen, in de 94ste minuut, maakte invaller Kevin Vermeulen aan alle onzekerheid een einde door de bal binnen te schieten: 2-0. De eerste competitiezege werd uiteraard uitgebreid gevierd in het Mandemakers Stadion.


Bekijk hier de samenvatting van de eerste zege van RKC.

Bewerk in editor

InsluitcodeBewaren

Instanews