Emotionele week voor Gaari eindigt met sportief drama tegen PEC: ‘Was 100 procent met mijn hoofd bij RKC’

VIDEOVoor RKC-verdediger Juriën Gaari was het een bewogen week. Hij sloot donderdag weer aan bij de selectie in Waalwijk, drie dagen nadat zijn teamgenoot bij het nationale elftal van Curaçao Jarzinho Pieter plots overleed. Dat gebeurde op Haïti, waar Gaari met zijn ploeg interlandverplichtingen had. ,,Het zijn emotionele dagen geweest.”

Zondag stond hij ‘gewoon’ weer in de basis in het duel met PEC Zwolle (6-2). ,,Ik heb donderdag met de trainer over de situatie gesproken en tegen hem gezegd: als het fluitsignaal gaat, ben ik 100 procent met mijn hoofd bij RKC. Ik heb er deze wedstrijd ook niet aan gedacht en alles gegeven wat ik kon.”

Toch kwam RKC tekort in Zwolle, vooral in de slotfase zette PEC de Waalwijkers te kijk. ,,Over de tweede helft kan ik heel kort zijn: dat was gewoon heel slecht. Na de 2-2 ging het minder lopen en we krijgen binnen tien minuten vier goals tegen. Dat is niet best.”

,,Als je kijkt naar de ranglijst hebben we één punt. Dat is veel te weinig. In veel wedstrijden zijn we voetballend goed, maar we creëren weinig kansen. Hopelijk pakken we komende wedstrijd de punten als we daaraan werken.” 

Volledig scherm
Jurien Gaari druipt teleurgesteld af na het duel met PEC Zwolle. © BSR Agency