Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
3
  • Tom Beugelsdijk 19'
  • Tomáš Necid 57' 83'

Eredivisie lijkt al gewend aan kwetsbaar RKC

De eredivisie is sneller gewend aan RKC Waalwijk dan andersom. ADO Den Haag wist zondagmiddag precies hoe het de Waalwijkers moest bestrijden. RKC kreeg geen kans om zijn combinatievoetbal te etaleren en werd geslacht door een paar counters: 0-3.

ADO Den Haag liet zich gewillig door RKC op eigen helft terugdringen. Vooral niet verliezen leek het devies van Fons Groenendijk, trainer van de puntloos naar Waalwijk afgereisde Hagenaars. Die had ook wel gezien dat RKC in een open wedstrijd heel aardig mee kan voetballen. Daarom parkeerde hij de bus. Dat stelde RKC voor grote problemen.

De thuisploeg speelde in een te laag tempo en met te weinig creativiteit om veel kansen te creëren. De eerste keer dat ADO er massaal uit kwam was het meteen raak. De Hagenaars kregen een corner. De lange Tom Beugelsdijk zocht handig Daan Rienstra op. Die was kansloos in het luchtgevecht. De assistentie van Melle Meulensteen kwam te laat. De bal plofte in de verre hoek.

Domper

RKC, dat zonder de pas aangetrokken Dylan Vente aan de wedstrijd begon, kreeg nog wel wat kansen. Said Bakari mikte over. Darren Maatsen en Mario Bilate schoten veel te slap in. Het offensief aan het slot van de eerste helft leverde alleen hoekschoppen op. Daar begon het de tweede helft ook mee. Maar de domper volgde al snel. Meulensteen toonde zich weer eens te gretig en liet zich op de middenlijn uitspelen door Necid. Die haalde van buiten de zestien uit. De bal belandde in het midden van het doel, maar Kees Heemskerk liet zich erdoor verrassen.

De ingevallen Sylla Sow kwam daarna goed weg. Tot twee keer toe joeg hij in luttele seconden op de tenen van tegenstanders. Arbiter Van de Graaf raadpleegde aan de kant de beelden, maar volstond met een gele kaart. Met Dylan Seys bracht trainer Fred Grim nog een andere buitenspeler binnen de lijnen. ADO werd er koud noch warm van.

Met Dylan Vente bracht RKC ook zijn nieuwste troef binnen de lijnen. Hij verving twaalf minuten voor tijd linksback Paul Quasten. RKC deed er alles aan, maar kreeg nog een derde tegentreffer te slikken. Seys haalde de mee opgerukte Aaron Meijers neer. Necid benutte de strafschop. De tweede gele en dus rode kaart voor Bakker laat in de wedstrijd deed niet meer ter zake.