Volledig scherm
RKC Waalwijk moet Fred Benson tegen Almere City wegens een liesblessure missen. © Proshots

Fred Benson ontbreekt bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk moet het maandagmiddag (14.30 uur) thuis zonder Fred Benson opnemen tegen Almere City. De buitenspeler heeft last van zijn liezen en zal vervanger worden door Pieter Langedijk. Verder houdt trainer Peter van den Berg vast aan de formatie die afgelopen vrijdag met 1-2 verloor van VVV.

Voor de Waalwijkers was dat de derde nederlaag op rij. Toch waren er wel verschillen. Tegen Volendam (1-4 verlies) en De Graafschap (0-4 nederlaag) constateerde Van den Berg gebrek aan passie en beleving. ,,Dan kun je niet over de inhoud praten. Het is gegaan over de bereidheid om voor elkaar te werken. Dat heeft effect gehad. Tegen VVV stond er weer een team."

Dat zal ook tegen Almere City nodig zijn. Bovendien wil RKC zich revancheren voor de uitwedstrijd die met 6-2 verloren ging. Verder moet de Waalwijkse club winnen om de hoop op deelname aan de play-offs levend te houden. Ook al komt RKC van ver, het zou teleurstellend zijn als het het seizoen waarin is afgerekend met financiele problemen niet met een prijsje kan belonen.

,,Voor de winterstop hebben we het met 27 punten uitstekend gedaan", zegt Van den Berg. ,,Maar na de winter hebben we in de zogenaamd kleinere wedstrijden te weinig punten gepakt. Dat lijkt ons nu op te breken. Gezien ons programma is winst op Almere City noodzakelijk om mee te blijven doen."

RKC Waalwijk - Almere City
Maandag: 14.30 uur
Scheidsrechter: C. Mulder
Geblesseerd: Benson, R. Ndefe, Van Weert, Engberink
Opstelling RKC: Williams; Mezghrani, Nieuwendaal, Greene, G. Ndefe; Rienstra, Anderson, Sno; Lazic, Voskamp, Langedijk.