Volledig scherm
Fred Grim in zijn tijd bij Sparta. © Proshots

Fred Grim nieuwe hoofdtrainer RKC Waalwijk

contract voor twee jaarFred Grim (52) is de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. Hij tekent een contract voor twee jaar.

Dat maakte de eerstedivisionist bekend na de spelerspresentatie op de open dag. RKC Waalwijk begon het seizoen zonder trainer: de eerste training werd maandag geleid door Erwin van Breugel. 

Grim staat maandag 9 juli voor het eerst voor de groep. ,,We zijn voortdurend op zoek geweest naar een trainer geschikt voor het allerhoogste niveau van de Keuken Kampioen Divisie, en dat is met het contracteren van Fred gelukt. Met Fred halen we een trainer in huis met een grote staat van dienst die uitstekend past binnen onze voetbalvisie", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite.  

Voormalig doelman Grim was keeperstrainer van Ajax onder Danny Blind en Henk ten Cate en werd later ook assistent bij Sparta Rotterdam. Bij de Amsterdammers keerde hij vervolgens terug om de A1 te trainen. Bij eerstedivisionist Almere City FC stond Grim voor het eerst op eigen benen. In juni 2015 werd Grim bondscoach van Jong Oranje en daarna ook assistent-bondscoach naast Danny Blind. 

Na het ontslag van Blind werd Grim aangesteld als interim-bondscoach. Onder zijn leiding verloor Oranje van 1-2 van Italië, maar won de ploeg van Marokko (2-1) en Ivoorkust (5-0). Vanaf de winterstop was Grim de rechterhand van Dick Advocaat, die probeerde Sparta in de eredivisie te houden. Als keeper droeg Grim de shirts van Ajax en SC Cambuur.