Frustratie bij Tahiri over nederlaag: ‘Maar negatief worden en schreeuwen tegen elkaar helpt ook niet’

VIDEOAnas Tahiri was in de eerste helft tegen Heracles (4-2) de gevierde man toen hij voor RKC de 0-2 binnen schoot, maar hij stond na afloop zwaar teleurgesteld en vol frustratie de pers te woord. ,,Het is frustrerend, ik wil deze club redden en in de eredivisie houden.”

Waar RKC dit seizoen regelmatig de beste kansen kreeg en verloor, was het in het begin van de eerste helft in Almelo andersom. Na enorme kansen voor Heracles, waren het de Waalwijkers die op 0-2 kwamen. ,,Dan moet je zorgen dat je minimaal een punt haalt. Maar we laten het zo makkelijk lopen, dat vind ik heel jammer en frustrerend.”

Bekijk hier de samenvatting van Heracles Almelo - RKC Waalwijk

De teleurstelling slaat volgens Tahiri nog niet om in boosheid. ,,Nee, je kan boos op elkaar zijn, maar je moet gewoon positief blijven. Negatief worden en schreeuwen tegen elkaar helpt ook niks.”

,,Ik blijf het elke week zeggen: we hebben echt een goede ploeg", gaat de middenvelder verder. ,,We missen misschien wat ervaring, maar ik vind het jammer om laatste te zijn met deze talentvolle ploeg. We hadden echt een goed gevoel na de wedstrijd tegen Utrecht en ook nog in deze eerste helft. Maar je gaat terug naar Waalwijk met nul punten, dat is de waarheid.”

Anas Tahiri
Volledig scherm
Anas Tahiri © BSR Agency