Volledig scherm
Saïd Bakari op archiefbeeld. © Joep Leenen

Gemotiveerd RKC delft onderspit tegen Belgische subtopper Zulte Waregem

RKC heeft dinsdagavond het oefenduel met Zulte Waregem verloren: 3-1. Ondanks dat de Waalwijkers streden voor iedere meter, trokken de Belgen op eigen veld aan het langste eind.

Aanvankelijk had de ploeg van kersvers hoofdtrainer Fred Grim de zaken goed voor elkaar. Ondanks het beoogde klassenverschil, kon de eerstedivisionist goed mee met de Belgische eersteklasser. De beste kans voor RKC kwam in de eerste helft van de voet van Leon van den Hooven. De Nieuw-Zeelander kreeg de bal na een corner voor de voeten, maar trof de bovenkant van de lat. Op slag van rust viel de openingstreffer echter aan de andere kant. Theo Bongonda zette, na een aanval langs de linkerflank van RKC, de Belgen op voorsprong.

Ook na de thee hield RKC de rijen gesloten. Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg, bleven de Waalwijkse gasten overeind. Tot irritatie van de trainer van Zulte Waregem, de ervaren Francky Dury. De Belg vond de ploeg van Grim te hard spelen en zag liefst drie spelers geblesseerd het veld verlaten. Vooral door ongelukkige acties en zeker niet door overdreven hard optreden van de spelers van Grim. Desondanks vond de arbiter het nodig om Grim een reprimande te geven.

In de slotfase ging RKC dan toch over tot capitulatie. Na een snelle aanval door het hart van de verdediging kon Mikael Soisalo de voorsprong van Zulte verdubbelen. Dezelfde Soisalo maakte er luttele minuten later zelfs 3-0 van, na een poging op de rand van het zestienmetergebied. Het slotakkoord werd echter verzorgd door Saïd Bakari. De aanvaller sneed brutaal vanaf de rechterkant naar binnen, waarna hij de Belgische doelman in de korte hoek verraste: 3-1. 

  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.