Volledig scherm
Giovanni Hiwat in dienst van Helmond Sport. © Marcel Bonte

Giovanni Hiwat op proef bij RKC: aanvaller speelt mee in duel met Zulte Waregem

Giovanni Hiwat is op proef bij RKC. De 24-jarige buitenspeler, die afgelopen seizoen uitkwam voor Helmond Sport, speelt dinsdagavond al mee in het oefenduel met het Belgische Zulte Waregem. 

In de wedstrijd tegen de Belgische subtopper zal Hiwat maximaal zestig minuten in actie komen. Mocht de rappe vleugelspeler overtuigen, dan ligt er mogelijk een contract klaar in Waalwijk. 

In Helmond werd het contract van Hiwat niet verlengd. Ondanks dat er veelvuldig gebruik van zijn diensten werd gemaakt. In het shirt van de Helmonders maakte Hiwat afgelopen voetbaljaargang drie treffers. Voordat de aanvaller in Helmond neerstreek, kwam hij uit voor Sparta, PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden.

  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.