Grim kijkt terug op geslaagd trainingskamp met RKC: ‘Hele week op elkaar aangewezen zijn kan geen kwaad’

VIDEORKC had deze week ook in Nederland kunnen trainen, maar zo'n trainingskamp in Portugal heeft volgens trainer Fred Grim zeker een meerwaarde. ,,Je bent op elkaar aangewezen, voor de teamvorming is dat hartstikke goed.”

De teamvorming zit sowieso wel goed bij RKC. ,,Maar het kan altijd beter", vindt Grim. ,,Ik ben wat dat betreft op alle vlakken gewoon een perfectionist. Nu kan ik spelers ‘s avonds even apart nemen, je kunt wat dingen met elkaar bespreken. Je bent gewoon de hele week op elkaar aangewezen dat kan geen kwaad denk ik.”

Goednieuwsshow

De trainer is positief, de spelers zijn positief. Het lijkt af en toe een beetje een ‘goednieuwsshow’, terwijl RKC toch de hekkensluiter van de eredivisie is. ,,Als je naar ons spel kijkt, hoe we voetbal spelen en wat voor plan we elke wedstrijd weer hebben dan denk ik dat het optimisme gewoon terecht is", aldus Grim. ,,Als je kijkt naar de stand op de ranglijst, het aantal punten dat daarbij hoort...ja dat moet inderdaad beter. Maar in mijn beleving is het ook altijd beter om optimistisch te zijn dan dat je met je kop naar beneden gaat lopen.”

De eerste wedstrijd na de winterstop, uit bij ADO den Haag, is een hele belangrijke. ,,We kunnen een mooie stap maken als we die wedstrijd winnen", erkent de trainer. ,,De groep beseft heel goed hoe belangrijk het is, dus ik hoef daar niet als trainer nog een extra lading op te leggen.”

Volledig scherm
Fred Grim © BSR Agency