Hannes Delcroix geniet bij RKC van het Nederlandse voetbal

videoHannes Delcroix maakte de overstap van Anderlecht naar RKC deze zomer.  Na een paar oefenwedstrijden met de Waalwijkers heeft hij al in de gaten dat er andere dingen van hem als verdedigers verwacht worden dan in België.

Na de 2-0 overwinning op NAC in Sint-Willebrord stelde Delcroix tevreden vast dat zijn ploeg de nul achterin weer had weten te houden. ,,Ik denk dat we zeker de eerste helft goed hebben gevoetbald.” Hij mag, nee moet bij RKC voor meer aanvallende impulsen zorgen dan hij (in de beloften) bij Anderlecht gewend was. ,,Hier wordt verwacht dat je als centrale verdediger indribbelt en de vrije man zoekt. In België beperk je je vooral tot verdedigen.”

Een van zijn aanvallende acties leverde een treffer op. Delcroix dribbelde in, gaf een puike dieptepass op Sylla Sow die op zijn beurt Stijn Spiering bediende: 0-2. ,,Lekker dat het een doelpunt opleverde.” De andere centrale verdediger, Melle Meulensteen, maakte zelf een treffer, de 0-1. ,,Dus wij hebben ons aanvallende steentje wel bijgedragen", constateerde Delcroix tevreden. 

Volledig scherm
© BSR Agency