Volledig scherm
Viktor Karl Einarsson van Jong AZ is RKC'er Ozan Kokcu te snel af. © Jeffrey van Bakel

Hans de Koning begint met zege bij RKC

RKC Waalwijk is de tweede seizoenshelft goed begonnen. Op eigen veld won de ploeg van de nieuwe trainer Hans de Koning met 1-0 van Jong AZ.

De thuisploeg begon goed aan het duel en zette de talenten uit Alkmaar snel onder druk. Na tien minuten had Ozan Can Kökcü RKC op voorsprong kunnen zetten. De huurling die deze winter overkwam van het Turkse Bursaspor kreeg een vrije schietkans vanaf zestien meter. In plaats van een hoek uit de kiezen, schoot de linkeraanvaller de bal wild over.

Zijn collega op de rechterflank, Amatkarijo, was de linksachter van Jong AZ vaak te snel af. Na twintig minuten kwam hij vanaf de zijlijn naar binnen. Schuin voor het doel schoot hij de bal echter over. RKC had veel meer balbezit, maar wist - behoudens de mogelijkheden van Kökcü en Amatkarijo – nauwelijks gevaarlijk te worden.

Tot Kökcü de bal na dertig minuten vanaf de linkerflank opportunistisch voor het doel slingerde. Via de zwak spelende Voskamp viel de bal voor de voeten van Greene. De aanvallende middenvelder reageerde het meest attent en schoot de bal laag onder Jong AZ-doelman Bucker door: 1-0.

Na rust had de ploeg van De Koning de voorsprong snel kunnen verdubbelen. Mulder schoot op de vuisten van Bucker. Een paar minuten later miste Voskamp in kansrijke positie. Schuin voor het doel had de spits alle tijd de hoek uit de kiezen. Zijn schot ging echter hopeloos over. Aan de andere kant waren de bezoekers na een uur voor het eerst gevaarlijk. Doelman Vaessen wilde uitkomen, maar gleed weg. RKC kwam goed weg dat Jacobs, de rechtsbuiten van AZ, te weinig deed met de geboden kans. Zijn poging hield het midden tussen een schot en een stift, maar ging hoog over en naast.

Omdat RKC vergat de wedstrijd te beslissen (kopbal Mulder en schot Amatkarijo) bleef het spannend. Jong AZ kwam er zo nu en dan uit en was twintig minuten voor tijd zelfs dichtbij de gelijkmaker. De bal werd echter net voor de doellijn weggewerkt. Dichterbij kwamen de bezoekers niet. Dus won De Koning zijn eerste wedstrijd als trainer van RKC.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement