Volledig scherm
Hans de Koning (r) viert na een zege van Go Ahead feest met een van zijn assistenten. In dit geval is het Harry Decheiver, die als speler een groot verleden had bij RKC Waalwijk. © Proshots

Hans de Koning denkt er wel uit te komen met RKC

Hans de Koning praat zaterdag met RKC Waalwijk over een dienstverband tot ten minste het einde van het seizoen. Dat bevestigde de trainer vrijdagmorgen. Hij voegde eraan toe dat hij er als het aan hem ligt 'dit weekeinde wel uitkomt met RKC'. 

Deze week is er al telefonisch contact geweest tussen algemeen directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkse club en de 57-jarige trainer. ,,We hebben niet gesproken over het hoe en wat, maar over hoe we denken over voetbal", zegt De Koning. ,,Mijn visie is dat we de mensen moeten vermaken en elke wedstrijd voor de winst moeten gaan. Dat sprak Van Mosselveld wel aan."

Het plezier terugbrengen. Dat staat bij De Koning voorop. ,,Voetballers vallen graag aan. Dan komt het plezier vanzelf terug", zegt de trainer, die vindt dat RKC over een 'leuke selectie' beschikt. ,,Er zijn alleen te weinig doelpunten gemaakt. Op het opvoeren van de productiviteit moet het accent komen te liggen."

De laatste keer dat De Koning zich in het midden van het seizoen  verbond aan een nieuwe club, was bij Go Ahead. Daar kreeg hij met Michel Boerebach als asssistent te maken. ,,Een goede trainer met een eigen visie. Maar ik moest er een barrière doorslaan. De overstap naar RKC is makkelijker", doelt hij op de aanwezigheid van Regillio Vrede, met wie hij al eerder samen werkte.

,,Ik ken Regillio al heel lang", zegt De Koning. ,,We hebben samen mooie dingen meegemaakt. Hij is een vriend van mij geworden. Ook de andere assistent Erwin van Breugel en keeperstrainer Hans Segers zijn heel capabel. Ik denk dat er een staf staat waar heel goed mee te werken is. Daarom ga ik zaterdag graag uitgebreid met de club praten. Met de intentie om er zeker uit te komen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.