Volledig scherm
Hans de Koning lijkt bij RKC Waalwijk de opvolger van Peter van den Berg te worden. © Proshots

Hans de Koning topkandidaat bij RKC Waalwijk

Hans de Koning is de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Peter van den Berg als trainer bij RKC Waalwijk op te volgen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld bevestigt dat de 57-jarige oefenmeester past binnen het profiel dat door de Waalwijkse club is opgesteld.

,,Er is geen tijd om er een hoop nieuwe dingen in te slijpen", zegt Van Mosselveld. ,,We hebben een trainer nodig die aanvallend ingesteld is en spelers kan overtuigen en motiveren. De Koning heeft onder meer bij Volendam bewezen dat hij er, als hij midden in het seizoen wordt aangesteld, nog wat van kan maken."

Van Mosselveld zegt dat vrijdag de uitnodiging voor een gesprek de deur uitgaat. Een belangrijk pluspunt lijkt dat De Koning al eerder met Regillio Vrede, een van de huidige assistenten bij RKC, samenwerkte. Dat was in de tijd dat De Koning hoofdtrainer was van FC Oss. 

Eredivisie

FC Oss was de vijfde club waar De Koning al trainer werkzaam was. Hij fungeerde als keeperstrainer bij FC Twente, AZ en Fortuna Sittard. Bij die laatste club volgde zijn eerste aanstelling als hoofdtrainer. Via FC Dordrecht kwam De Koning in Oss terecht, waar hij vijf seizoenen bleef. 

Nadat hij nog trainer was geweest bij AGOVV, Helmond Sport en Volendam kreeg hij bij Go Ahead eindelijk ook een kans in de eredivisie. Op 22 maart 2017 moest hij plaatsmaken voor Robert Maaskant, een ingreep die geen rendement had. Go Ahead degradeerde. Het was de eerste club waar De Koning zijn contract niet uitdiende. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.