Volledig scherm
Hans Mulder (r) in het kampioensjaar 2010-2011 in actie voor RKC Waalwijk. © Proshots

Hans Mulder is terug bij RKC Waalwijk

Hans Mulder is terug bij RKC Waalwijk. De 30-jarige middenvelder tekende een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de Waalwijkse club bindt. Mulder, die al  meer dan een week op proef mee trainde, wordt gezien als de opvolger van de aan het begin van het seizoen vertrokken Evander Sno.

Met het thuisduel zondag tegen FC Den Bosch begint de geboren Amsterdammer aan zijn tweede periode bij RKC, waar hij tussen 2006 en 2011 al onder contract stond. Hij speelde er toen 125 wedstrijden, waarin hij 6 keer scoorde. RKC ziet hem al een welkome versterking. Behalve Sno vertrokken ook de middenvelders Kenny Anderson en Roel van de Sande. 

Mulder werd eerder door RKC bij Zeeburgia weggehaald. Na zijn periode bij RKC kwam hij uit voor Willem II en NEC. De laatste jaren combineerde hij het voetbal in de Indiase competitie van oktober tot december met andere buitenlandse avonturen. Zo speelde hij voor het Deense FC Nordsjælland en de Spaanse clubs CP Cacereño en CD Eldense. Mulder heeft een Spaanse moeder en speelde in het verleden in de jeugd van Real Zaragoza.

In april keerde hij die laatste club de rug toe toen duidelijk werd dat spelers zich lieten omkopen. Dat gebeurde na een 12-0 nederlaag tegen Barcelona B. ,,Wie mij benadert voor matchfixing, sla ik neer", zo reageerde hij. In de aanloop naar het huidige seizoen sloot Mulder aan bij de selectie van VVV Venlo. Mede door een blessure slaagde hij er niet in om bij die club een contract af te dwingen.

Mulder heeft altijd een band met RKC gehouden. De man, die uitgeroepen werd tot beste speler van de Indian Super League en onder Roberto Carlos trainde, kwam al een paar keer uit voor oud-RKC. Nu is hij, net als Henrico Drost en Serginho Greene, als speler weer terug in de Waalwijkse selectie. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement