Hans Mulder: vier degradaties en nu ook vier promoties

RKC-routinier Hans Mulder begon op de bank in het knotsgekke duel in Deventer dinsdagavond, maar nog voor rust moest hij de geblesseerd geraakte Daan Rienstra vervangen. Hij had een belangrijke inbreng door de 3-3 binnen te prikken in de 79ste minuut. Hij leek daarmee RKC in veilige haven te schieten, maar daarna vielen er nog drie doelpunten!

 ,,Wat is het geworden, 6-6 ofzo?”,  grapte Mulder na afloop in de catacomben. ,,Vaak wordt over mij gezegd dat ik die speler ben die vier keer gedegradeerd is, maar dit is nu ook al mijn vierde promotie! En dit is wel de allermooiste. De manier waarop, bij deze club, op deze manier...”.

Mulder maakte de belangrijke 3-3 en kon toen nog niet vermoeden dat er nog maar liefst drie doelpunten zouden vallen. ,,Je bent zo blij, denkt dat je binnen bent. Dan scoren zij alsnog uit een corner en denk je: het zal toch niet. Ik zag dat de koppies gingen hangen en probeerde mijn teamgenoten moed in te spreken. Dat heeft blijkbaar wel geholpen en dan staat Stijntje weer op de goede plek.”

Het ene na het andere blaadje bier komt langs. Mulder slaat telkens vriendelijk maar beleefd af. ,,Ik drink echt geen alcohol.” 

Volledig scherm
De spelers van RKC, met Hans Mulder rechtsonder, vieren het feest met hun fans in het uitvak. © BSR Agency