Volledig scherm
Hans Segers vertrekt na vier jaar werkzaam te zijn geweest als parttime keeperstrainer bij RKC Waalwijk. © Proshots

Hans Segers weg bij RKC Waalwijk

Hans Segers gaat weg bij RKC Waalwijk. De 56-jarige keeperstrainer uit Eindhoven past niet meer in de toekomstplannen van de Waalwijkse club. Segers fungeerde er vier seizoenen als parttimer en combineerde RKC ook nog geruime tijd met een baan bij Eindhoven.

,,We gaan een andere koers varen", zegt directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkse club. ,,We kiezen voor een fulltimer als keeperstrainer. Dat ambieert Segers niet. Hij heeft wel een flinke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze eerste keeper Etienne Vaessen."

Vier ochtenden

Segers werkte vier ochtenden in de week bij RKC. De club wil een keeperstrainer die fulltime beschikbaar is om ook beelden met de doelmannen door te nemen. De Waalwijkse club zet in op individuele ontwikkeling. Hoe de nieuwe technische staf eruit komt te zien is nog ongewis. Er is nog geen nieuwe hoofdtrainer als opvolger Hans de Koning. 

Spelers die ook volgend seizoen nog onder contract staan bij RKC gaan vanaf maandag weer trainen. Dat gebeurt onder leiding van assistent-trainer Erwin van Breugel, die een doorlopend contract heeft. Aan de groep worden de vier beloften toegevoegd die bij RKC blijven: Kevin Nikolov, Tom Cappan, Kay Huygens en Jari Koenraat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement