Volledig scherm
PREMIUM
Feyenoord-huurling Emil Hansson bezorgde RKC een nipte overwinning op Telstar. © Remko Kool

Hansson laat zich meteen gelden bij RKC: 'Een lucky? Dat weet ik niet'

Nog geen half uur had Feyenoord-huurling Emil Hansson vrijdagavond nodig voor zijn eerste treffer voor RKC. Het bleek voldoende voor een zege op Telstar: 1-0.

Meer scoren. Dat is een van de voornaamste opdrachten die Emil Hansson meekreeg van de Feyenoord-leiding toen hij zich deze zomer liet verhuren aan RKC Waalwijk. Uitgerekend in een voor de Rotterdammers zo desastreus verlopen week, deed de 20-jarige Noor in het Mandemakers Stadion van zich spreken. Terwijl Feyenoord de competitieopener verloor van De Graafschap en zich in Europa stukliep op AS Trencín, bekroonde matchwinnaar Hansson zijn debuut voor RKC met de enige treffer van de wedstrijd tegen Telstar (1-0).

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.