Hansson trakteert jarige Grim en RKC op drie punten

VIDEORKC mag zich minimaal een week medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Dankzij een treffer van Feyenoord-huurling Emil Hansson won de ploeg van de jarige trainer Fred Grim in eigen huis met 1-0 van Telstar.

Het nieuwe seizoen was nog geen minuut oud toen RKC al ontsnapte aan een achterstand. Een vrije trap van Telstar belandde op het hoofd van verdediger van Iperen, die van dichtbij op de paal knikte. Telstar bleef in de openingsfase druk houden op de Waalwijkse defensie, maar doelman Vaessen hield zijn ploeg met enkele reddingen op de been. 

Aan de andere kant haalde RKC de trekker zelf wél over. Nadat Maatsen in kansrijke positie nog wild over schoot, toonde Hansson zich halverwege de eerste helft een stuk koelbloediger. De 20-jarige Feyenoord-huurling werkte de bal vanaf de rand van de zestien via een Telstar-been achter doelman Van der Maaten. Na de Waalwijkse treffer, enigszins tegen de verhoudingen in, lukte het de bezoekers lange tijd niet om gevaarlijk te worden.

Ongelukkig

Direct na rust dacht Telstar de stand gelijk te trekken, maar een doelpunt van Van Iperen werd geannuleerd vanwege een overtreding op Vaessen. Omdat Telstar meer en meer de aanval zocht, vielen er gaten voor RKC. Met name Maatsen wist goed raad met de ruimte, maar de vleugelaanvaller was net als in de eerste helft ongelukkig in de afronding. 

Door de aanvalsdrang van Telstar bleven de kansen komen voor RKC, maar de sterk spelende doelman Van der Maaten bleek telkens een sta-in-de-weg. Omdat ook Telstar geen van de mogelijkheden wist om te zetten in een doelpunt, mag RKC zich door de zege voor minimaal een week medekoploper noemen.

Volledig scherm
© Remko Kool