Volledig scherm
Henrico Drost na de wedstrijd tegen AZ met zijn vorige werkgever Excelsior. © Proshots

Henrico Drost is terug bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - Henrico Drost is terug bij RKC Waalwijk. De 30-jarige verdediger meldde zich woensdagochtend bij de club om een tweejarig contract en een optie voor nog twee seizoenen te ondertekenen. 

Met de terugkeer van Drost, die van 2010 tot 2013 ook al bij RKC speelde, geeft de club gehoor aan de wensen van de fans. Die mochten bij de aanschaf van een seizoenkaart aangeven in welke linie ze versterking wensten en eventueel suggesties doen. De verdediging had volgens de fans de hoogste prioriteit en de naam van Drost stond hoog op het lijstje.

RKC trok voor de laatste linie eerder al doelman Jordy Deckers en de ervaren Paul Quasten aan en heeft die linie nu aardig op orde. Met Drost was de Waalwijkse ploeg achter de schermen al weken bezig. Voormalig directeur Remco Oversier wilde van het contracteren van de verdediger zijn laatste daad maken voor zijn vertrek naar NEC. Het was uiteindelijk Frank van Mosselveld die Drost over de streep trok.

De geboren Kampenaar speelde na zijn vertrek bij RKC voor NAC Breda en Excelsior. Hij leek te kiezen voor een buitenlands avontuur en was rond met een Oostenrijkse club. Maar die transfer ging alsnog niet door, waardoor RKC alsnog in beeld kwam. 

Drost sluit woensdagmorgen al aan bij de selectie van RKC en valt met zijn neus in de  boter. Er staat dan een bosloop op het programma. Op de eigen site liet RKC dinsdag al doorschemeren dat de club een nieuwe speler zou presteren. Daarop was het profiel van de nieuwkomer alvast te zien. Een dergelijke stunt met Johan Voskamp pakte verkeerd uit. Die werd herkend en het nieuws lekte nog voor de presentatie uit.