Volledig scherm
Fred Benson verwacht niet dat hij nog in het shirt van RKC terugkeert in het Waalwijkse stadion. © Proshots

'Het gaat geen 0-6 worden in Emmen'

WAALWIJK - Fred Benson is ervan overtuigd dat hij de laatste thuiswedstrijd in het shirt van RKC Waalwijk heeft gespeeld. ,,Want het gaat in Emmen geen 0-6 worden", sprak hij met een wrange glimlach na de 1-5 thuisnederlaag in de eerste ronde van de play-offs.

Benson keerde dit seizoen op amateurbasis terug bij RKC. Tot maandagavond had hij nog niet gehoord of de club nog plannen met hem heeft voor het komende seizoen. ,,Daar spreekt weinig respect uit", zei Benson. ,,Ik ben zelf op zoek naar andere clubs. Want ik wil nog doorgaan, in de eerste - of tweede divisie."

Het laatste thuisduel draaide op een fiasco uit. Benson kon alleen maar waardering opbrengen voor de fans die na het laatste fluitsignaal zijn naam nog scandeerden. ,,Voor die mensen moet het een verschrikkelijke avond zijn geweest. Ik ben ze dankbaar. En ik ben blij dat ik het doelpunt maakte waardoor RKC in de play-offs terecht kwam. Daarmee is de doelstelling gehaald, Ik had verwacht dat de club wel bij me aan zou kloppen."