Volledig scherm
Directeur Remco Oversier richt zich op het redden van RKC Waalwijk. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werktr

Hoe het redden van RKC Waalwijk een missie is geworden voor Remco Oversier

WAALWIJK - Remco Oversier, directeur van RKC Waalwijk, had nogal wat op te lossen bij de voetbalclub. Een claim van de fiscus, voor 1,1 miljoen euro aan openstaande rekeningen en de degradatie. ,,Veel mensen hadden verwacht dat RKC het niet zou redden."

Samen met de commissarissen en belangrijke stakeholders legde hij op 12 september 2014 de basis voor het reddingsplan van de club. Diezelfde nacht overleed zijn 2-jarige dochtertje zomaar in haar slaap. ,,Als zoiets gebeurt, ben je behoorlijk afgestompt", vertelt Oversier. Toch pakte hij snel zijn werk weer op, om zakelijk niet ook iets te verliezen dat hem dierbaar was.

Totaaloplossing
RKC wist voor 705.000 euro aan obligaties te verkopen. Genoeg om met het resterende personeel de crediteuren te bellen en de situatie uit te leggen. Er kwam een akkoord, een benefietavond en een besparing van twee ton. ,,We eindigden op 81.000 euro in de plus. Dat 'samen doen' is de grote kracht van deze club."

De verkoop van het stadion bleek de enige optie voor een totaaloplossing, samen met de hulp van vroegere investeerders die hun miljoenenvordering laten vallen. Oversier: ,,De gemeente wil ontvlechting. Daar focussen we ons op. Het is alles of niets."

Lees het hele interview met Remco Oversier van RKC in het Brabants Dagblad van dinsdag 18 oktober of in de e-paper.