Volledig scherm
Jordy Zielschot gaat het bij RKC Waalwijk weer in het betaalde voetbal proberen. © Proshots

Jordy Zielschot van Dongen naar RKC

Jordy Zielschot wordt waarschijnlijk de nieuwe tweede doelman van RKC Waalwijk. De Waalwijkse club wil de 23-jarige keeper van derde divisionist Dongen voor twee seizoenen vastleggen met een optie voor nog een seizoen.

Etienne Vaessen is bij RKC de eerste keeper. De club zag tweede doelman Jordy Deckers en de beloftenkeepers Abdel el Bahraoui en Phil van den Broek vertrekken. Bodhi Prinssen, opgeleid bij FC Utrecht en later actief voor DOVO en Magreb, is gehaald voor de beloften. Daar heeft RKC nog een vacature voor de tweede keeper.

Zielschot heeft al een verleden bij RKC. Hij maakte deel uit van de gezamenlijke opleiding van Willem II en RKC. De doelman stroomde door naar Jong Willem II, maar verhuisde in 2015 naar Dongen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.