Volledig scherm
RKC Waalwijk op archiefbeeld. © Erik Pasman

Krulgoal Vermeulen helpt RKC langs Kozakken Boys

RKC Waalwijk heeft vrijdag de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-2 gewonnen van Kozakken Boys. Namens de Waalwijkers scoorden Kevin Vermeulen en Darren Maatsen.

In de eerste helft was het de thuisploeg die via een mooie counter op voorsprong kwam. Uitgerekend oud-RKC'er Irvingly van Eijma omspeelde de keeper en kon voor een leeg doel intikken.

Het antwoord van RKC duurde niet lang want nog geen tien minuten later krulde de van Excelsior overgekomen Kevin Vermeulen de gelijkmaker binnen. Darren Maatsen onderschepte een slappe bal van doelman Arends en legde de bal klaar voor Vermeulen. Vanaf een meter of twintig krulde hij de bal over de doelman heen. Uiteindelijk was het in de tweede helft nog Maatsen die de eindstand op het scorebord zette.

RKC Waalwijk begint de competitie vrijdag 17 augustus met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.