Volledig scherm
Leandro Resida (l) in het shirt van RKC Waalwijk met De Graafschap-speler Mark Diemers. © Proshots

Leandro Resida alweer weg bij RKC Waalwijk

Na 37 speelminuten is Leandro Resida alweer weg bij RKC Waalwijk. De 27-jarige buitenspeler, die inviel tegen Eindhoven en De Graafschap, vroeg om ontbinding van het contract dat hij eind augustus tekende. Hij verkast naar Al Suwaiq, de koploper in de competitie van Oman, omdat hij daar veel meer kan verdienen.

RKC besloot mee te werken en had daar verschillende redenen voor. Op de eerste plaats duurde het lang voor Resida  echt wedstrijdfit raakte. In de tussentijd diende Said Bakari zich als een goede vervanger aan. Daarom besloot de Waalwijkse club de Amsterdammer niet te dwarsbomen. Die tekende zaterdag een eenjarig contract,

Resida verbleef sinds begin sinds deze week in Oman. De transferperiode in het Arabische land sluit pas op zondag 8 oktober. Daarom kon hij de overstap nog maken. Resida is opgeleid bij Ajax en speelde eerder voor Telstar, Yeovil Town, FC Emmen en VVV. Bij die laatste club werd zijn contract niet verlengd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.