Lars Nieuwpoort brak deze week zijn neus. Die is recht gezet. Hij draagt nu een masker.
Volledig scherm
Lars Nieuwpoort brak deze week zijn neus. Die is recht gezet. Hij draagt nu een masker. © BD

Linker verdedigingsblok RKC krijgt er van langs

VideoHet is geen gelukkige week geweest voor het linker verdedigingsblok van RKC Waalwijk. Hannes Delcroix miste de training van vrijdag. Hij kampt met liesklachten. Zijn eerste vervanger, Lars Nieuwpoort, brak deze week zijn neus. Hij trainde met een masker.

Het is nog niet duidelijk of Delcroix tegen PSV in actie kan komen en/of Nieuwpoort als alternatief kan fungeren. Beide spelers zijn nieuw bij RKC en afkomstig van respectievelijk Anderlecht en De Graafschap. Henrico Drost is een ander alternatief voor de plek van linker centrale verdediger. Dat is weliswaar een rechtspoot, tijdens de play-offs om promotie speelde hij ook op die positie. 

RKC kan weer wel beschikken over doelman Etienne Vaessen en Jurien Gaari, die terug is van een schorsing. Met Dylan Vente en Stanley Elbers beschikt trainer Fred  Grim aanvallend over twee nieuwe opties. Mogelijk gaat dat ten koste van Mario Bilate en Said Bakari, die tegen ADO Den Haag nog als linkerspits fungeerde.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri; Maatsen, Vente, Elbers.