Volledig scherm
Mario Bilate viert de promotie van Emmen naar de eredivisie. Hij gaat spelen voor RKC Waalwijk. © Proshots

Mario Bilate nieuwe spits RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zijn nieuwe spits binnen. Mario Bilate (27) tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. De in Moskou geboren voetballer maakt de overstap van Emmen, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Hij sluit dinsdag bij de selectie aan. 

Bij de Waalwijkse club ziet trainer Fred Grim zijn nieuwe man als een ideale kapstok om het spel aan op te hangen. Dat Bilate in 123 eerste divisieduels op 22 goals bleef steken heeft te maken met de manier waarop hij gebruikt werd. Hij werd ook regelmatig beschouwd als buitenspeler en kwam ook tot 12 assists.

Bilate maakte in 2011 van Xerxes de overstap naar Sparta. Na een periode bij Dundee United kwam hij bij FC Den Bosch terecht om vervolgens naar Emmen te verhuizen.

Met de komst van Bilate heeft RKC de selectie in principe rond. Maar de Waalwijkse club heeft nog wat reserves achter de hand voor buitenkansjes. Dat zou bijvoorbeeld Paco van Moorsel kunnen zijn, die zijn conditie op peil houdt. Of Dani van der Moot, de voormalig spits van Jong PSV.