Matchwinner Maatsen: ‘Weet dat achterstand gigantisch is, maar deze mogen we vieren’

VIDEODarren Maatsen werd al even aangekondigd als doelpuntenmaker voor RKC, maar toen ging het om Sylla Sow die de gelijkmaker binnenschoot tegen FC Utrecht. Toch zorgde de aanvaller ervoor dat de omroeper alsnog gelijk kreeg, zeven minuten later werkte hij de 2-1 binnen.

,,Ik heb even geduld moeten hebben voordat ik weer mocht spelen, gelukkig dat ik het nu op deze manier kon laten zien. Daar ben ik heel blij mee", vertelt Maatsen, die ook vond dat de lange bal van Paul Quasten perfect was. ,,We kennen elkaar inmiddels. Ik weet dat hij de bal heeft en hij weet dat ik kan lopen. Hij viel goed en ik ging er ook goed mee om.”

Dat de overwinning op FC Utrecht zo groots gevierd werd, vindt de aanvaller alleen maar logisch. ,,De achterstand is heel groot, gigantisch zelfs. Natuurlijk moet je realistisch zijn, maar je mag het wel even vieren vind ik. Morgen weer verder.”

Dat geldt ook voor de fans, die de spelers ondanks de laatste plaats toejuichen alsof ze de handhaving al gerealiseerd hebben. ,,Ik denk dat de fans hetzelfde voelen als wij", legt Maatsen uit. ,,Het is lang wachten op punten en zeker op een overwinning. Ik denk dat die ontlading ook bij hen de boventoon voert.”

Darren Maatsen maakte de 2-1.
Volledig scherm
Darren Maatsen maakte de 2-1. © BSR Agency